Chocolademousse.net

De heerlijkste chocolademousse recepten op één site

Chocolademousse maken

Een chocolademousse bestaat voor het grootste deel uit chocolade, eiwit en suiker. Door de jaren heen zijn er veel verschillende recepten ontstaan. Zo heeft het dessert erg diverse smaken gekregen. De traditionele chocolademousse werd van pure chocolade gemaakt. Je kunt natuurlijk ook witte chocolade of melkchocolade gebruiken. Daarnaast wordt er wel eens een scheutje alcohol toegevoegd. Zoals je kunt lezen, kun je op veel verschillende manieren chocolademousse maken.

chocolademousse poederHet maken van chocolademousse is niet moeilijk. Je hoeft geen keukenprins(es) te zijn om het voor elkaar te krijgen. Voor de bereiding van dit dessert hoef je slechts enkele stappen te doorlopen. Zo zal je bijvoorbeeld de chocolade moeten smelten en de eiwitten moeten kloppen. Uiteindelijk zal de chocolademousse twee of drie uur in de koelkast moeten rusten.

Tip 1: Gebruik niet te veel gelatine, want dit kan leiden tot een te stijve chocolademousse. De mousse is hierdoor niet meer lekker.

Tip 2: Als je aan het lijnen bent, dan kun je ook een magere chocolademousse maken. Zo zou je bijvoorbeeld de eieren en slagroom door kwark kunnen vervangen.

De voorbereiding van het chocolademousse maken:
– Zoek een lekker recept
– Zorg dat je alle ingrediënten in huis hebt
– Zet al het keukengerei klaar
– Ga met goede zin aan de slag


Laat een reactie achter: