Chocolademousse.net

De heerlijkste chocolademousse recepten op één site

Chocolademousse brownies

Chocolademousse brownies

Ingrediënten:

  • 1 doos Brownie mix
  • 1/3 kopje water
  • 1/3 kopje plantaardige olie
  • 1/3 kopje suiker
  • 5 eieren
  • 1 kopje chocolade
  • ¾ kopje slagroom
  • Optioneel: Snickers of chocoladekrullen

Aantal personen: 2 tot 8
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 1 uur
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
4.25 sterren - gebaseerd op 4 reviews

Pudding of mouse wordt vaak als toetje gegeten. Je kunt echter ook chocolademousse brownies klaarmaken. De brownies zorgen voor afwisseling en hebben de smaak van chocolademousse. Dit dessert zou je eventueel ook tijdens een feestelijke gelegenheid kunnen opdienen. De onderste laag is de brownie, terwijl de middelste laag uit chocolademousse bestaat. Als topping zou je Snickers of chocoladekrullen kunnen gebruiken. Uiteraard kan je ook een andere topping kiezen.


Bereiding Chocolademousse brownies:

Het bereiden van de chocolademousse brownies vergt natuurlijk meer tijd. De voorbereiding duurt 20 minuten, terwijl het opwarmen ongeveer een uur duurt. Vervolgens zullen de brownies nog een uur moeten rusten in de koelkast. Je kunt met meerdere personen van dit dessert genieten.

1. Voorverwarm de oven op 180 graden. Maak de brownie mix volgens de aanwijzingen van de doos. Waarschijnlijk heb je hier 2 eieren, het water en de olie nodig.
2. Verdeel het brownie beslag gelijkmatig over een ingevette bakvorm of ovenschaal.
3. Doe de slagroom en de chocolade in een pan op een middelhoog vuur. Blijf voortdurend roeren totdat de chocolade is gesmolten en het mengsel glad is.
4. Neem een andere kom en klop 3 eieren en de suiker met een elektrische mixer. Als het een mooi dik mengsel is, kun je het aan de chocolade toevoegen.
5. Roer alle ingrediënten goed door elkaar en giet de chocolademousse over het brownie beslag.
6. Bak de chocolademousse brownies ongeveer een uur in de voorverwarmde oven. Controleer regelmatig of de brownies niet te donker worden.
7. Als de chocolademousse brownies klaar zijn, moeten ze nog 1 tot 2 uur in de koelkast rusten.
8. Voor de topping kun je chocoladekrullen of Snickers gebruiken. Hak de Snickers in kleine stukjes en zet het in de magnetron.
9. Zorg dat de Snickers deels gesmolten zijn. Verdeel de kruimels over de chocolademousse brownies.
10. Neem een mes en snijd rondom de zijkanten van de ovenschaal. Snijd vervolgens in kleine stukken, zodat je meerdere chocolademousse brownies hebt.

Tip: Het is leuk om wat te variëren met de topping van de chocolademousse brownies. Zo kun je ook walnoten gebruiken of de bovenkant met karamel besmeren.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: